Egy étel, két lehetőség 2019.01.19. 12:57, Fruzsi

Én azokhoz az emberekhez tartozom, akik imádják a zöldségeket, és szeretem beépíteni őket az étrendembe is. Most egy olyan receptet hoztam, amit kis változtatással, de karfiollal és brokkolival is elkészíthető. Személy szerint, én mind a kettőt nagyon imádom.
Tejszínes karfiolos/brokkolis csirke:
-
1 fej karfiol/vagy brokkoli
-
Csirkemell
-
500ml főző tejszín
-
rizs/vagy szarvacska tészta
-
trappista sajt, füstölt sajt
-
só,bors,fokhagyma
Először is, a karfiolt rózsáira szedjük, és vegetás vízbe feltesszük a tűzhelyre, hogy megpuhuljon. Eközben a csirkemellfilét kockákra vágjuk, és olajon szépen megpirítjuk őket, ha szeretnénk, előtte tehetünk rá, egy kis csirke fűszert is. Amikor a karfiol megfőtt, azt kiszedjük a vízből, és miközben a hús sül, nekiállunk a tejszínnek. Egy műanyag edénybe öntjük, és ízlés szerint teszünk bele sót, borsot és nyomunk bele fokhagymást. Amikor a húsok szépen megpirultak, akkor ráöntjük a tejszín, és a gázon összefőzzük egy kicsit, még a tejszín egy sűrűbb állagot fel nem vesz, adhatunk hozzá eközben egy kis reszelt sajtot, hiszen az is segít abban, hogy a krém sűrűbb legyen. Amikor ezzel készen vagyunk, egy jénai tálba teszünk karfiolt, majd teszünk rá a húsos tejszínes szószból, majd megint karfiol, és megint a szószos hús. Végezetül pedig, reszelt trappista és füstölt sajtot szórunk rá, majd a sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt pirulni nem kezd. Eközben pedig, nekiállhatunk megfőzni a köretet hozzá, azaz a rizst.
A brokkolis változatban annyi a különbség, hogy rizs helyett tésztát használok, és a tésztával együtt sütöm meg a brokkolis, tejszínes húsos kombót.
|